“EqualityForAll”: Izložba za pamćenje

EqualityForAll- Izlozba za pamcenje

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo postavljena je izložba „EqualityForAll“. Cilj izložbe je prikupljanje pojedinaca koji su dali doprinos i podršku razvoju škole proteklih godina. 

Ispred kolektiva Fudbalskog kluba Sarajevo, izložbi su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora, Senad Jahić i koordinator sportskog segmenta, Emir Hadžić.

Jednakost za sve, bez diskriminacije i isključenosti, svako dijete treba jednake šanse i mogućnosti, poruke su crteža naše djece, koji su dio izložbe. Sjajne fotografije fotografa Akifa Suljića i Harisa Čalkića šalju zaista snažne univerzalne ljudske vrijednosti. Uspješna godina iza nas, posebno izdvajam UEFA-inu i UNICEF-ovu nagradu, što nam je dodatni motiv ali i  obaveza“, rekao je Emir Hujdur, osnivač i direktor ŠF Respekt.

Škola fudbala Respekt, nastala 2014. godine u Sarajevu, prva u regionu, omogućuje besplatne treninge djeci sa poteškaćama u razvoju i djeci koja su na bilo koji način isključena iz svakodnevnice. 

Čestitamo Školi fudbala Respekt na dosadašnjim uspjesima. Rad Emira i ostalih uposlenika ove škole je za svaku pohvalu i iznimno smo ponosni što smo dio priče koja za cilj ima rušenje predrasuda, ali i pružanja podjednakih prilika za sve. Pozivamo sve zainteresovane da pogledaju izložbu u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo”, riječi su predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo, Senada Jahića. 

(https://www.fksarajevo.ba)