Football People sedmica

Football People sedmica 2

U subotu, 20. oktobra 2018. godine, odigran je sjajan meč-utakmica na sportskim terenima KickOff u Nedžarićima.

Naime, Škola fudbala Respekt, pozvana je da u okviru Football People sedmice, kao pilot projekat za Evropu odigra utakmicu po football3 metodi. A šta je football3? Osim golova, broje se i drugi poeni, i zbrajaju. Koji poeni, pitate se? Oni sportski, ključni, životni, ljudski.. Fair-play poeni. Ova metoda ima za cilj suzbijanje diskriminacije, poštivanje timske igre i jednih druge, jednakost i toleranciju. Utakmica je imala 3 poluvremena. Također, igra se bez sudija. Kako? Vrlo lahko. Isto smo se pitali, ali nama naša djeca uvijek dokažu kako je sve moguće.

U subotu je pobjedilo dobro, pobjedio je svaki postupak igrača prema suigraču ili protivniku. I svaki od tih postupaka bio je u go.

Misijom Fudbal Za Sve stvaramo dobre ljude, i učimo ih da je pobjeda bitna, kao i go, no, nije go samo u mreži.

Posebno smo ponosni na naše prijatelje koji su upute, pravila i kompletnu utakmicu pratili na znakovnom jeziku 

Veliko hvala Dejanu Nikoliću na historijskoj lopti – poklonu, kojom je odigran meč, Edi Hasanbegovići koji nas je posjetio, naš veliki prijatelj – predstavnik OB kluba iz Danske, Enisi Hrelja i Sabini Hubjer, koje su došle iz Goražda sa sjajnim djevojkama s Drine i počastile nas koreografijom, ali i zaigrale fudbal
Najveće hvala dugujemo Informativnom centru za gluhe, bez kojih ova priča ne bi imala ovakav sjaj. Kao i Akif Suljic Photography za sjajne slike.

Hvala svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovo bude magična subota naše porodice Respekt.

NO to discrimination, YES to equality!