Respekt gost Međunarodnog dječijeg rukometnog i nogometnog turnira „Croatia Trophy“

Skola fudbala respekt putuje u Rovinj

Handball - Football Tournament Rovinj

Ne volimo se hvaliti, ali moramo priznati da smo presretni što smo gosti Međunarodnog dječijeg rukometnog i nogometnog turnira „Croatia Trophy“, na koji se ove godine prijavilo čak 130 timova (od 9 do 17 godina) iz 7 zemalja: Njemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske! Jedva čekamo da se svi vidimo u Rovinju i Puli!

Osnovna svrha projekta „Snaga djece u pokretu“ je otklanjanje negativnih posljedica sjedilačkog, neaktivnog načina života 
te poticanje djece i mladih u dobi od 9 do 17 godina na svakodnevno kretanje, sportske aktivnosti i usvajanje zdravih životnih navika. 
U sklopu projekta održava se međunarodni rukometni i nogometni Turnir koji već 4. godinu zaredom potiče razvoj sporta među mladima u internacionalnom okruženju.

Posebnu pažnju privlači Medicinski simpozij koji će ove godine biti na temu “Integriranje djece s teškoćama u razvoju u sport te uloga roditelja, odgojitelja, trenera i stručnih suradnika”, a njegov cilj će biti približavanje sporta djeci sa posebnim potrebama, te implementacija u profesionalna sportska udruženja.

Škola fdbala Respekt, kao jedinstvena škola, svojim primjerom će pokazati kako to izgleda u stvarnosti, praksi i na terenu.