Škola fudbala Respekt učestvovala na Ženskom nogometnom festivalu u Beču

novo priznanje i trofej

Novo priznanje i trofej

Škola fudbala Respekt, jedinstvena po onome što radi, dobila je još jedno priznanje. Naime, pomenuta škola učestvovala je i predstavljala državu na Ženskom nogometnom festivalu, koji se održao u Beču od 13. do 15. jula ove godine.

Ovaj festival organizirala je Fairplay inicijativa, sa sjedištem u Beču. Učestvovalo je oko 100 djevojčica, iz Austrije, Crne gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Primarni cilj je promocija tolerancije, antidiskriminacije, i fair-playa. To se dokazalo i na terenu.

„Osvojili smo pehar, i medalje, ali nama je to bilo u drugom planu. Promocija sporta, fudbala, kao nečega što briše razlike, ali ono najvažnije na čemu svi mi treneri radimo u Respektu, to je poštovanje, fairplay, i prihvaćenost. Ogromna emocija je gledati djevojčice na terenu, borbenost, ali i ogromno poštovanje prema suigračicama, kao i prijateljstvo. Kada smo krenuli kući, nakon tri dana poznanstva, djevojčice se u suzama rastaju. Onda vidite najveći uspjeh, i budete najponosniji na svijetu što ste dio nečega što se zove Škola fudbala Respekt“, rekao je Alen Alić, jedan od trenera u ovom klubu.

Osim odigranog turnira, djevojčice su zajedno prošle radionice u okvir Fairplay inicijative, ali i sve zajedno, posljednju noć gledale finale Svjetskog prvenstva u fudbalu.

„Drago mi je što sam upoznala dosta djevojčica. Sa mnom u Respektu treniraju sva djeca, bez razlika, tako da mi je drago što smo mi došle u Beč bez predrasuda. Sada vidimo značaj svega onoga čemu nas treneri u Respektu uče. Bilo nam je važno da damo go, naravno, ali i pazile smo jedna na drugu. Jedva čekam sljedeći turnir“, kazala je Lejla Hrustanpašić, kapitenka tima ŠF Respekt, koji je pokazao sjajan uspjeh u Beču.

Zenski nogometni festival u Becu 5

Definitivno je da će curice pamtiti ovaj turnir. I sigurno jedva čekaju sljedeći. Jer neki novi pehari, i medalje, čekaju jedinstvenu školu fudbala u svijetu, Školu fudbala Respekt.

(Sport.ba)