ŠF Respekt na drugom Forum sporta

Drugi Forum sporta Sarajevo

ŠF Respekt na drugom Forum sporta predstavila je svoj rad i svoju misiju Fudbal Za Sve. 

U Sarajevu je uspješno održan drugi Forum sporta, konferencija koja je okupila osobe koji rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, sportskim objektima, osobe koje organizuju sportske događaje ili su na neki način povezani sa sportom.

Predavači na konferenciji bili su Emir Delić, predsjednik asocijacije sportskih novinara u BiH i novinar na Al Jazeera Balkans, Jasmin Ligata, PR Edina Džeke, Mirze Teletovića, Amela Tuke, Damir Džumhura i dr. vrhunskih sportaša, zatim Marijan Palić, autor najprodavanije knjige o marketingu u Hrvatskoj u 2019. godini (Atomski Marketing) i stručnjak za sportski marketing.

Osim njih na konferenciji su govorili Nudžejma Softić, predsjednica Udruženja sportista rekreativaca “Trčanje i to” i direktorica GREEN LAKE BH Triatlona, Amel Kapo, osnivač prvog plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, dobitnik UNICEF nagrade za šampiona inkluzije, Emir Hujdur, osnivač ŠF Respekt, škole fudbala za sve koja je dobitnik UNICEF-ovog priznanja “Šampion inkluzije”, te UEFA Children Award. Konferenciji su prisustvovali i članovi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, Asad Omerović i Ermin Jusufović koji su na poseban način govorili o zlatnim momcima bh. sporta.

Osim predavanja na Forumu je održan i okrugli stol na temu “Osnaživanje žena u bh. sportu” u kojem će učestvovale legendarna košarkašica Razija Mujanović, najbolja bh. džudašica Larisa Cerić, Nudžejma Softić, koordinatorica NSBiH za razvoj nogometa Ivana Vlaić, predstavnica BiH na dvije Paraolimpijade Ilma Kazazić, te Samira Hurem selektorica ženske reprezentacije BiH u nogometu.

Učesnice okruglog stola podijelile su svoja iskustva kao i izazove sa kojima su se susretale tokom svojih karijera, te dale konstruktivne prijedloge kako unaprijediti položaj žena u bh. sportu.

Drugi Forum sporta Sarajevo 3